2008-ban új munkahelyre kerültem. Egyik nap figyelmes lettem egy papírdobozra, melynek alján pár darab műanyag kupak árválkodott. Akkoriban keveset tudtam erről a témáról, de azzal tisztában voltam, hogy nagy mennyiség esetén támogatni lehet vele karitatív célokat. Elhatároztam, hogy segítek, és felvettem a kapcsolatot azokkal, akik a gyűjtést elindították. Mikor erre sor került, gyanítottam, hogy az alacsony átvételi árak miatt nagy mennyiségeket kell összehozni. Mindenkinek szóltam a környezetemben, akik szintén saját családjuknak, barátaiknak, ismerőseiknek adták tovább az információt. Észrevétlenül egyre többen és többen lettünk, egészen addig, hogy elértük a több száz fős segítői számot, ideértve nem csak a kupakot gyűjtőket, hanem azokat is, aki a tárolásban, a szállításban stb. segédkeznek. A gyűjtés célját mai napig mindig ahhoz mérjük, hol van aktuálisan szükség segítségre. Gyűjtöttünk és segítettünk már

- Kislánynak, aki fogyatékos volt egy áramütés miatt

- Kislánynak, aki születési rendellenesség miatt agytörzssérülést szenvedett

- Egy szegény családapának, aki nem bírt hazajönni Magyarországra

- Éhező öreg hölgynek

- Mátraverebélyi gyerekeknek egy mikulásakcióhoz

- Daganatos étrendkiegészítő gyógyszer vásárlásban

- ICP-ben szenvedő kisfiúnak

- stb.

Tevékenységi köreink később  még inkább kibővültek. Ma már segítünk papírgyűjtéssel, könyvgyűjtéssel, olcsó és minőségi hasznàlt cikkek keresésével, hogy akinek nem telik például mosógépre 150 000 forintért, annak 30 000 forintért garanciálisan megvásárolható legyen. Listánk korántsem teljes: Akadnak még kidolgozásra váró részletek, melyeket a jövőben szeretnénk megvalósítani. Célunk aktívan közreműködni a környezetvédelemért, drogprevenciós kampányokat indítani és támogatni, papírbrikettet előállítani olyan ràszorulóknak, akiknek a tüzifa beszerzése rendszeres probléma, tanszerekkel segíteni az olyan csalàdokat, ahol az évkezdès gondot okoz stb.

Céljaink elérésében sok-sok ember segített a társadalom legkülönfélébb rétegeiből: Rendőrök, katonák, politikusok, takarítók, biztonsági személyek, hulladékügyi szakemberek, médiaszemélyiségek, jogászok, eladók, tanárok, diákok stb.

 Minderről beszéltünk már szolgálati gyűléseken, iskolai előadásokon, rádióban sőt újságban is.

A Globális Segélyezési Hálózat nem alapítvány, egyesület, hanem egy civil alapítású, társadalmi összefogás hálózata. Örömmel veszünk bármilyen felkérést, illetve megköszönjük, ha munkánkat támogatja.

A galériában több, általunk eddig támogatott személy fotója megtalálható, továbbá akciók, valamint adományozásaink egyik fő alapja is, a kupakok.

Mivel segíthet? Bármivel, amit hasznosnak gondol. Kétkezi munkával, toborzással, marketinggel, kupakok gyűjtésével stb. Amennyiben kérdése vagy észrevétele van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Tegyünk közösen azért, hogy a világ szebb legyen!

Zilahi Zoltán alapító, vezető

 

Elérhetőség

Globális Segélyezési Hálózat

06308321115

© 2019 Globális Segélyezési Hálózat. Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode